Què és #Catalanrevolution ?

dijous, 19 de maig de 2011

Neix #catalanrevolution, l'alternativa catalana a 'Democracia real ya'. Us reproduim el seu manifest on s'exigeix, entre d'altres coses, el dret a l'autodeterminació i la fí de l'espoli fiscal.

#catalanrevolution no coincideix amb 'Democracia real ya' que, des de Madrid, proposa la creació d'una circumscripció electoral única que esborraria Catalunya del mapa.


QUÈ ÉS #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution és una resposta social, econòmica, nacional, democràtica, pacífica, prenent els drets humans com a bandera, a problemes comuns que l'actual sistema polític no vol resoldre, i que per acció, aquiescència o omissió, està causant.

#catalanrevolution és un moviment on hi cap tothom, sense sigles de partits ni sindicats, sense pretensió d'apropiar-se'n. No ens sentim plenament representats per cap opció concreta, per tant fem debat polític des de baix sumant veus individuals.

#catalanrevolution lliga i uneix els moviments socials i nacionals de Catalunya. Perquè mai no serem un poble realment lliure si continuem sotmesos a les condicions socials, econòmiques i polítiques actuals, perquè l'expressió democràtica del poble sempre ha de ser respectada ja que la legitimitat està per sobre de la legalitat. El sistema polític actual retalla els nostres drets polítics de la mateixa manera que els socials.

QUÈ DENUNCIA #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution DENUNCIA el sistema polític actual, que per damunt de dretes o esquerres està sotmès a uns mercats i a un sistema financer que ningú no ha escollit, que imposen un sistema neoliberal on les persones som tractades com a simple mercaderia.

#catalanrevolution DENUNCIA la corrupció del sistema polític actual en tots els seus àmbits, que instigat per empresaris immorals i polítics sense ètica representa un enorme expoli de recursos per a la societat.

#catalanrevolution DENUNCIA les mancances democràtiques de l'esquema polític de la transició, on la separació de poders és una cortina de fum i tot queda sotmes a una partitocràcia bipartidista.

#catalanrevolution DENUNCIA les formacions polítiques que atien l'odi entre els pobles de Catalunya i d'Espanya. Entenem que la democràcia no ha de fer por a ningú i l'autodeterminació és un dret inalienable, d'aquesta manera una democràcia real l'acceptarà amb normalitat.

#catalanrevolution DENUNCIA la manca d'un futur per als joves. Amb més d'un 40% d'atur juvenil, amb sobrada formació, amb la càrrega de missatges polítics contradictoris i contraproduents durant els últims vint anys, els i les joves de Catalunya viuen un dels pitjors periodes de la seva vida amb la convicció que el futur només pot ser pitjor.

QUÈ ÉS IMPRESCINDIBLE PER A #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution EXIGEIX l'aturada de les retallades pressupostàries als serveis públics, el poble de Catalunya mereix i exigeix que els recursos públics mantinguin un sistema sanitari i educatiu públics i de qualitat com a primera prioritat del país.

#catalanrevolution EXIGEIX la retirada immediata de la reforma laboral, la garantia de les pensions i un sistema de jubilació just.

#catalanrevolution EXIGEIX la sobirania fiscal de Catalunya, doncs entenem que la solidaritat ha de ser proporcional, equitativa i justa, i que la situació de dèficit fiscal és tan insostenible que ofega la capacitat de supervivència del nostre país. L'expoli fiscal de Catalunya és un cas únic a Europa.

#catalanrevolution EXIGEIX transparència als partits polítics, la publicació i limitació del patrimoni, l'expulsió d'imputats per corrupció o qualsevol delicte de les llistes electorals i dels càrrecs de lliure designació que ocupen a l'administració, la responsabilitat econòmica personal i familiar dels seus actes.

#catalanrevolution EXIGEIX el control independent i social de les accions polítiques respecte dels fons públics, el patrimoni de l'administració i l'acció urbanística. Exigim institucions eficaces contra el frau i la corrupció a l'administració.

#catalanrevolution EXIGEIX canvis a les lleis electorals que assegurin la pluralitat, la proporcionalitat, la igualtat i la representació unitària dels catalans i les catalanes. Això implica: la supressió de barreres percentuals, la proporcionalitat directa entre escons i població a les circumscripcions, la substitució de la Llei d'Hondt per una de més proporcional i la representació de Catalunya com circumscripció única en totes les eleccions d'institucions representatives superiors.

#catalanrevolution EXIGEIX el respecte escrupulós a les decisions democràtiques del poble de Catalunya. No pot tornar a passar que allò que el poble català ha votat en referèndum sigui estripat, insistim: la legitimitat democràtica està per sobre de la legalitat.

QUÈ PROPOSA A LA SOCIETAT #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution PROPOSA que cadascú de nosaltres reflexioni sobre el manifest #NOELSVOTIS on es crida a un boicot electoral organitzat, cívic, conscient i intel·ligent. En definitiva: passar de la queixa a l'acció col·lectiva.

#catalanrevolution PROPOSA a la ciutadania una reflexió general i una presa de consciència. El debat en tots els nostres àmbits (amics, família, feina, institut, universitat, partit, sindicat, associació, penya, club, etc) ha de trascendir els tabús sobre els grans poblemes de les persones, cal debatre'ls sense por.

#catalanrevolution PROPOSA que els partits, i també els sindicats, entrin en un debat profund sobre la seva representativitat real, sobre la seva submissió al neoliberalisme, sobre el sistema econòmic, polític i social, sobre qui i com es controla el frau i la corrupció. En definitiva, sobre quin futur ens proposen, si és que de debò ens en proposen cap.

#catalanrevolution PROPOSA donar l'esquena a tots els actors i protagonistes de la situació que vivim, perquè en realitat no els preocupem en absolut. Tots junts hem de construir una alternativa capaç de deixar-los al marge, a curt, mig i llarg termini.

Font

Manifest sobre la nació Catalana

Atesos els esdeveniments dels darrers dies, on milers de persones han sortit al carrer a demanar un gir democràtic poc concret, ens hem vist obligats a redactar un manifest explicant què volem nosaltres. Aquest manifest és TRANSVERSAL i NO ha estat promogut per cap partit. Ens solidaritzem amb els manifestants que reclamen democràcia a Espanya, però nosaltres treballem per la democràcia a Catalunya. Manifestem que:

1. La nació catalana gaudeix del dret inalienable a l'autodeterminació, com recull la Carta de les Nacions Unides.

2. La legitimitat democràtica de la Constitució espanyola és nula atès que el poble català no ha pogut expressar lliurement la seva voluntat d'organització política, econòmica, jurídica i social de la seva nació.

3. L'Estat espanyol no està legitimat per a amenaçar la nació catalana amb una intervenció militar, atès que això violaria les resolucions de la Conferència sobre Seguretat i Cooperació a Europa que l'Estat espanyol ha signat.

4. La nació catalana no reconeix cap sobirania de la Corona espanyola sobre el seu territori, atès que els Borbons no ostenten cap dret dinàstic sobre el nostre país.

5. Els ciutadans de Catalunya no estan subjectes a la llei espanyola, atès que la Carta de les Nacions Unides reconeix el dret de cada nació a desenvolupar-se social, cultural i estructuralment sense ingerències externes.

6. Els impostos pagats a Catalunya han de romandre a Catalunya, atès que els Pactes Internacionals dels Drets Humans reconèixen el nostre dret al desenvolupament econòmic mitjançant la lliure disposició de les nostres riqueses i recursos.

7. Tot reconeixent la existència i legitimitat de la llèngua castellana, la llèngua oficial de la nació catalana és el català atès que la llèngua pròpia és una característica específica de la nostra identitat nacional.

8. L'organització política de la nació catalana s'ha de basar en un sistema de llistes obertes, atès que l'existència jurídica de la nostra nació es basa en els principis de legitimitat democràtica reconeguts per la Conferència sobre Seguretat i Cooperació a Europa.

9. Tots els partits polítics de la nació catalana hauran de condemnar totes i cadascuna de les dictadures, éssent irrellevant el caire ideológic de les mateixes.

10. L'estructura política, econòmica i jurídica de la nació catalana concordarà amb els requisits que marquen els criteris de Copenhague.


1 comentaris:

Anònim ha dit...

Podeu seguir els tweets de les acampades a Catalunya a través de El Mussol:
http://elmussol.cat/wp/?p=593

i al twitter @elmussol_cat

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org