El documental “València necessita una cançó” s’estrena a la xarxa #síalvalencià

dissabte, 9 de juny de 2012Més de trenta entrevistes a músics, periodistes i diferents professionals del món de la música en valencià són la base de l’obra ‘Valencia necessita una cançó’, un documental sufragat amb aportacions populars la producció del qual va ser notícia al nostre portal i que des del passat dimarts es pot vore de forma gratuïta per Internet. El treball, que a hores d'ara ja supera les 9500 visites, es culminarà amb un DVD amb continguts extra disponible al llarg d'aquest mes de juny.

Els autors de l’obra, Borja Pons i Guillem Nicolàs, han decidit avançar el llançament de l’audiovisual a Internet degut a l’interès que aquesta obra havia despertat no tan sols entre els músics i cantants en valencià, sinó també entre els amants de la cultura valenciana i entre el públic en general, que troben, en aquesta obra, un anàlisi complet de la situació actual que viu la música en valencià.

Aquest llançament en primícia ha resultat ser “tot un èxit” segons els propis autors, i és que, a penes 24 hores després d’haver-se posat en funcionament, el documental ja superava de llarg les 3.000 visualitzacions. A més, la notícia del llançament s’ha escampat per les xarxes socials, que s’han omplert de missatges d’ànim cap al documental i la música en valencià. L’obra completa pot veure’s a través del blog creat pels mateixos autors com a complement del documental.

Amb aquesta publicació a Internet, els autors expliquen també que busquen aconseguir un dels seus objectius principals, “que el documental arribe a tanta gent com siga possible i que es done a conèixer la situació real que viu la música en valencià”, una música que a pesar d’estar en el millor moment de la seua història, segons s’afirma en el documental, no deixa de patir el descrèdit de nombroses institucions públiques que haurien de donar-li suport.

DVD amb continguts extra

Aquest però, és tan sols un avanç del llançament definitiu del documental, que s’editarà en un DVD que inclourà també tota una sèrie de documents extra que no es poden veure per Internet.

Els DVDs, que estaran disponibles durant aquest més de juny, seran una realitat gràcies a l’ajuda de centenars de mecenes que van donar el seu suport al projecte a través de la plataforma de micro-mecenatge Verkami. Aquests mecenes rebran la seva recompensa en forma de DVD, però abans ja poden veure l’obra a través d’Internet.

Fins ara, del documental tan sols podia veure’s un petit ‘tràiler’ a Internet. L’obra però ja havia despertat grans expectatives degut a la rellevància dels personatges que hi participen com ara Raimon, Feliu Ventura, Miquel Gil, Vicent Torrent, Xavi Sarrià o Pep Gimeno “Botifarra”. Unes expectatives que s’han anat confirmant als diferents passes que realitzats durant els últims mesos a diversos municipis valencians.

Un documental sobre la música en valencià

València necessita una cançó és un documental que s’articula en torna a entrevistes a musics, periodistes i gent relacionada amb el món de la música en valencià. L’obra, de 48 minuts de durada, tracta d’explicar, en primera persona, la situació actual que viu la música en valencià, així com la seua història i part de les perspectives de futur.

D’aquesta manera, els entrevistats repassen des dels primers moments de la música en valencià, fins a algun dels seus periodes més complicats per a acabar afirmant que l’actual és “el millor moment de la música en valencià”. Una afirmació a la què, no obstant, s’arriba després d’atendre a factors com la importància de l’ensenyament en valencià, el paper dels mitjans de comunicació i les institucions púbiques, o la identificació entre la música en valencià i la política. Des de Valencianisme.com ens volem afegir a les moltes mostres de suport donades tant als autors com a tots els músics que ens han fet i ens fan disfrutar de cançons de la nostra terra en la nostra llengua.

http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3299&Itemid=48

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org