'Cristians per la Independència' mostra el seu suport a la Diada més massiva #11setembre #11s2012

dimecres, 5 de setembre de 2012

Allunyats d'una cúria eclesiàstica marcada per l'espanyolisme, la sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana Cristians per la Independència ha emès un comunicat força contundent per tal de mostrar el seu suport a la manifestació de l'11S.

A través d'un comunicat, Cristians per la Independència argüeix que la doctrina social de l'Església "ofereix una vasta fonamentació sobre els drets de les nacions, fet que ens il·lumina i encoratja en aquest moment transcendental pel nostre país". En aquest sentit deixa clar que el conflicte està servit i que no hi ha camins fàcils, ans al contrari. "En la defensa dels drets de les persones i dels pobles, els cristians sabem que sempre toparem amb criteris totalment oposats i que per això la tensió, l’enfrontament i la divisió seran inevitables", diu el document. I recorden que són "seguidors d’Aquell que, quan la hi prenien, va lliurar la vida per fidelitat a Déu i al proïsme".

Així mateix, assegura que Catalunya es troba en un "moment crucial" de la seva història i, per tant, el "silenci seria sinònim d’inhibició i de traïció a la missió que com a cristians i ciutadans tenim encomanada".  Afegeix el manifest que "l’argument de la divisió -en referència al trencament de la cohesió social- no pot ser mai una excusa per no defensar un dret bàsic". I defensa aquest postulat en el mateix evangeli de Sant Lluc quan cita Jesús: "Us penseu que he vingut a portar la pau a la terra? Us asseguro que no. He vingut a portar-hi divisió. (Lc 12,51)"

Bufetada a la cúria

Aprofita el comunicat per emetre una dura crítica als "pastors" de la comunitat cristiana, ja que si bé estan disposats a defensar els drets individuals, no ho estan per defensar els drets de Catalunya com a nació. "Quan es tracta de la defensa dels drets de la nostra nació, els prelats catalans se circumscriguin només al nivell econòmic −coincidint plenament amb un clar posicionament polític−, i no apel·lin conseqüentment al subjecte de Catalunya com a pàtria, cultura i nació i als seus trets, entre els quals el de la independència", sentencia el manifest.

Document Cristians per la independència

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org