La premsa internacional també es fa ressò de la imputació política del President Mas #ProuFeixisme #MasPresident

dimecres, 30 de setembre de 2015


El món també es fa ressò de la imputació de Mas. La premsa internacional també explica la maniobra que prepara l’Estat espanyol amb la reforma exprés del TC. La imputació d’Artur Mas també ha donat la volta al món en un temps rècord. Si bé diumenge la premsa internacional es feia ressò del resultat electoral explicant la victòria independentista, ara expliquen la reacció i el ‘diàleg’ de l’Estat al 27S. Mitjans britànics, francesos, italians, polonesos, grecs, suecs, alemanys, portuguesos, i també de fora de la Unió Europea han parlat de la decisió judicial contra el president català en les versions digitals de manera molt ràpida. La internacionalització del procés continua.

Aquest és només un recull dels articles publicats arreu del món:

- ‘The Telegraph’ (Regne Unit): “El president català Artur Mas acusat de celebrar un referèndum il·legal”. El rotatiu relaciona la notícia amb l’anunci del PP de donar poders al TC per suspendre càrrecs públics mitjançant una reforma exprés.

- ‘Le Figaro’ (França): “Artur Mas, convocat [per la justícia] per “desobediència civil”. El diari recorda que la imputació arriba només uns dies després de la victòria independentista.

- ‘Sydsvenskan’ (Suècia): “Els resultats [del 9N ] van estimular Mas a continuar amb el procés d’independència”.També diu que la conseqüència de la consulta va ser la convocatòria del 9N, “on les forces independentistes van guanyar la majoria absoluta al Parlament”

- ‘Der Spiegel’ (Alemanya): “Després del plebiscit, la justícia espanyola investiga el cap de l’executiu català Mas”. El prestigiós diari destaca que “la seva coalició Junts pel Sí acaba de guanyar les eleccions” i explica tota la pugna entre els dos territoris prèvia al 9N.

- ‘La Repubblica’ (Itàlia): “El partit [de Mas]: persecució política”.

- ‘Público’ (Portugal): “Mas, cridat a declarar per la consulta independentista de 2014”.

- ‘Banking News’ (Grècia): “La investigació determinarà si Mas és culpable de desobediència civil, malversació de fons públics i abús de poder”.

- ‘Tvn24’ (Polònia): “Diumenge guanya les eleccions, dimarts imputat”. El mitjà polonès recorda que el fiscal general de l’Estat que es va querellar, Torres-Dulce, va dimitir un mes després de fer efectiva la querella.

- Versió turca de ‘Euronews’ (Turquia): “A Catalunya, la regió de l’est d’Espanya, van guanyar les eleccions els partidaris de la independència i ara Espanya remou les aigües”.

- ‘Radio Canada’ (Canadà): “El dirigent català s’arrisca a ser inhabilitat per exercir la funció pública”.

- ‘Noticiero Venevisión (Veneçuela): “Citen el president català Artur Mas per convocar consulta “il·legal” independentista”.

http://www.directe.cat/noticia/437082/el-mon-tambe-es-fa-resso-de-la-imputacio-de-mas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org