L'independentisme guanya també en vots el 27S: Els de 'Sí que es pot' no son del NO #ProuMentides #NouEstat

dimarts, 29 de setembre de 2015Imatge d'Ada Colau i Gerardo Pisarello, dos membres de 'Sí que es pot',  impedint que el PP pengi la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament de Barcelona. Una actitud no gaire espanyolista.

La premsa i els partits espanyolistes són molt hàbils a manipular les xifres i treure conclusions completament esbiaixades de la realitat per tal d'inventar-se victòries pírriques allí on només hi han derrotes constatables. Però les seves mentides no duren gaire. El darrer episodi de falsedats i calumnies unionistes el trobem en la suma que han donat dels vots del NO del referèndum del 27S. Segons els mitjans espanyolistes, els independentistes han guanyat les eleccions en escons però no pas en nombre de vots. Però això és completament fals i es basa en el fet que han comptat com a vots del No els de la formació 'Catalunya Sí que es pot'.

Tanmateix, els vots de 'Catalunya Sí que es Pot' on cal comptar-los: Amb el bloc del 'Sí' o amb el del 'No'? La coalició que encapçala Lluís Rabell ha maldat sempre per desmarcar-se del bloc del 'No'. I al mateix temps, tampoc es vol identificar amb el del 'Sí', malgrat que se situa en l'espai de la clara defensa de l'autodeterminació de Catalunya i en l'espai del 'sí-no' el 9-N: és a dir, 'Sí' a un estat català, 'No' que l'estat català sigui independent. D'altra banda, molts dels seus membres més destacats, com també gran part dels seus militants, s'han confessat obertament com a independentistes, com ara el mateix Lluís Rabell o l'alcaldessa Ada Colau. Per tant, com els comptabilitzem?

Els unionistes estan sumant de manera fraudulenta els 366.494 vots de 'Catalunya Sí que es Pot' com a vots del No. Però la formació ja ha manifestat en diverses ocasions el seu malestar pel fet que se'ls compti com a vots del Sí o del No. De fet, fins i tot podrien arribar a acords amb la formació independentista de les CUP. Per tant, caldria restar-los del recompte unionista igual que no els comptarem com a independentistes. I en aquest cas, els independentistes haurien guanyat també en vots les eleccions plebiscitàries catalanes del 27S i no solament en escons com diuen els mitjans espanyolistes. Per tant, la única alegria que quedava als unionistes després de l'allau independentista català, comença a esvair-se, una vegada més.

Les xifres reals en nombre de vots:

- Sí o bloc independentista (Junts pel Sí + CUP) = 1.957.348 vots

- No o bloc unionista (C's + PSOE + PP) = 1.605.563 vots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org