Video de la festa massiva final amb 70.000 independentistes de 'Junts pel Sí' #NouEstat #27s2015

dissabte, 26 de setembre de 2015Mas, Junqueras i Romeva es deixen l’ànima davant 70.000 persones per transmetre que la història del país passa per aquest diumenge

Guifré Jordan @enGuifre. - Junts pel Sí apunta a la majoria absoluta després de la festa multitudinària que ha suposat el míting de final de campanya. Més de 70.000 persones han omplert l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona per presenciar l’acte més emocionant de la campanya de Junts pel Sí, que ha tingut el clímax en els discursos èpics d’Artur Mas, Oriol Junqueras i Raül Romeva. Els tres líders que han de portar el país a la independència s’ho han deixat tot per emocionar el públic tot recordant avis, fills i néts.


Artur Mas ha demostrat per què és un gran capital pel procés i per què ha persuadit ERC i les entitats d'investir-lo com a president amb unes paraules de pura adrenalina, energia i determinació, conscient que poden passar a la història. El cap de l'executiu català ha deixat clar que les urnes tornaran a ser-hi aquest diumenge per portar el Principat a “la justícia social, la prosperitat econòmica, la solidaritat, la igualtat i la llibertat”.

A més, ha recordat que “aquest país ha fet una cosa extraordinària: partits que venien de llocs tan diferents s’han posat d’acord” per posar per davant de tot el país. Tampoc s’ha oblidat de tots els obstacles pels quals ha passat el procés, però ha exclamat amb la veu trencada que “ha valgut la pena” i que “ni els atacs, ni els insults, ni les querelles, res és important”. El número 4 de Junts pel Sí també ha tingut un record a les generacions que van salvar la llengua.


Al seu torn, Oriol Junqueras, amb llàgrimes als ulls, ha fet un discurs que ha posat la pell de gallina a la gran massa d’independentistes que l’escoltaven. Ha recordat el seu avi que, tot i anhelar la llibertat, “sabia que era molt difícil, estava convençut que no ho aconseguiríem”. I ha continuat de manera contundent: “Jo li prometia que un dia ho aconseguiríem. I aquest dia ha arribat”.

El prestigiós historiador, sabedor que la Història pot passar per aquest diumenge, ha advertit: “Ara estem a punt de regalar a la nostra gent el més gran dels presents que es pot fer a quealsevol persona: la llibertat. Ara no ens rendirem”. El líder d’ERC ha demanat “persistir fins diumenge per aconseguir un futur més just i digne”.

Raül Romeva no s’ha quedat curt i ha tancat l’última festa abans del 27S de Junts pel Sí apel·lant al factor que representa la candidatura que encapçala: “Ho farem, i ho farem molt bé perquè ho farem junts. Per tothom, amb tothom, per les generacions que de venir i sobretot les que ho van intentar”. Esperança, il·lusió, futur i oportunitat única han estat els altres conceptes que un Romeva especialment punyent ha fet servir per instar els assistents a fer un últim esforç per convèncer tothom per fer costat a Junts pel Sí.


Al seu torn, els membres destacats de la societat civil que ocupen els primers llocs de la llista per Barcelona també han apel·lat a la història per demanar el vot. “Macià ens va demanar que fóssim dignes de Catalunya. Ara és l’hora de la dignitat”, ha dit Carme Forcadell. El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha afirmat que s’ha de votar independència “perquè els nostres fills puguin dir: aquest país el van construir els nostres pares i avis per a donar-nos una vida més digna”. Muriel Casals ha destacat la necessitat de fer una Catalunya millor per a fer un món millor.


En un acte molt divers, que s’ha allunyat molt d’un míting estàndard per la quantitat de veus que s’han sentit i el protagonisme de la música, un dels moments més emotius ha estat la pujada a l’escenari de tots els candidats, que ha precedit la interpretació de l’himne de la campanya, ‘Més lluny’, per múltiples cantants encapçalats per Lluís Llach, que al costat dels caps de llista de la formació a Lleida i Girona també ha dedicat unes paraules punyents al públic.

http://www.directe.cat/noticia/435743/final-de-festa-apoteosic-de-junts-pel-si-amb-el-miting-mes-massiu-que-catalunya-recorda

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org