Degoteig de militants de les CUP que demanen perdó als independentistes o pleguen

diumenge, 3 de gener de 2016Tuit de Josep A Vilalta

Tuit de Eudald Calvo

Tuit de Toni Infante

Després de la decisió de la cúpula de la CUP de donar l'esquena al procés independentista, molts militants ja demanen perdó o pleguen. Els batlles de Celrà i Argentona, per exemple, es mostren disgustats i crítics amb la decisió. Només de saber-se la decisió de la CUP de no votar a favor de la investidura de Mas, alguns militants partidaris de l'acord de govern independentista hi han manifestat la seva discrepància o fins i tot han anunciat que plegarien.

Eduard Calvo, batlle d'Argentona per la CUP, ha dit que l'organització no ha estat a l'altura del moment. La mateixa frase que ha fet servir el dirigent de la CUP al País Valencià Antoni Infante. David Caldeira, regidor de la CUP a Arenys de Mar, ha fet una piulada en què anunciava que deixava l'organització i acusava la CUP d'enterrar el procés d'independència i alinear-se amb l'espanyolisme.També el batlle de la CUP de Celrà, Dani Cornellà, ha declarat a El Món que la CUP ja no el representa i ha avisat que hi haurà dimissions a les comarques nordorientals.

http://www.vilaweb.cat/noticies/militants-de-la-cup-demanen-perdo-o-abandonen-despres-del-no-a-lacord-amb-junts-pel-si/

La CUP d'Arenys de Mar inicia la revolta i diu que el No a Mas no els representa.

L'assemblea local es reuneix d'urgència i emet un comunicat assegurant que "la posició majoritària era favorable al procés (82% a la comarca i 100% a la vila)". La CUP d'Arenys de Mar ha emès aquesta tarda un comunicat on assegura que, la decisió que ha pres el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de no investir Mas president de la Generalitat, "la decisió no representa la voluntat de la militància d'Arenys de Mar".

Aquesta assemblea local de la CUP s'ha reunit amb urgència, i ha explicat que "a la nostra comarca, com a Arenys de Mar, la posició majoritària era favorable al procés(82% a la comarca i 100% a la vila)", i lamenten "que al final s'hagi pres aquesta decisió i que el QUI hagi passat per sobre del més important, la construcció de la República Catalana". De fet, el regidor cupaire d'Arenys de Mar David Caldeira ha fet abans una piulada al seu twitter en aquesta línia: ""Definitivament, la CUP enterra el procés i s'alinia amb l'espanyolisme! DES D'ARENYS DE MAR, ADÉU!"

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/la_cup_d_arenys_de_mar_afirma_que_el_no_a_mas_no_representa_a_la_militancia_del_municipi_156126.php


Aires de revolta també a la CUP de Salt

Posició d'Independents per Salt (IPS) sobre el no a la investidura publicat al seu web:

"A l'espera de la reunió de l'assemblea local d'Independents per Salt, volem fer públiques unes reflexions prèvies referents a la decisió de la CUP d'impedir l'inici de la legislatura:

IPS manté el seu compromís irrenunciable amb la independència d'uns Països Catalans lliures i socialistes, i treballarà des de la política municipal per la consecució d'aquest objectiu. La decisió presa pel consell polític i GAP de la CUP d'aquest diumenge no representa la posició majoritària de l'assemblea de Salt ni de la territorial Nord-Oriental, que és favorable a l'inici d'una legislatura per a la ruptura. IPS valorarà en una propera assemblea l'escenari obert i prendrà les decisions pertinents.


http://www.independentspersalt.cat/index.php?c=36&veurefitxa=471

Baños dimiteix.

Les cares llargues dels cupaires en sortir de la reunió ho deien tot. El procés sobiranista va trencar el PSC, va desfer CiU, va desdibuixar ICV i ara tensiona al màxim la CUP. A l'assemblea de Sabadell ja es va veure que la formació estava totalment dividida a parts iguals entre els partidaris i els contraris de fer Artur Mas president. La diabòlica xifra dels 1.515 partidaris de cada opció es tradueix ara en una divisió del grup parlamentari que arriba a la màxima expressió quan, després que la formació hagi anunciat el seu 'no' a la investidura de Mas, Antonio Baños, cap de files de la CUP, ha traslladat als altres diputats la intenció de dimitir.

Ell vol fer un pas enrere i explicar-ho públicament a través d'una carta, però els seus companys de grup intenten que recapaciti i no prengui una decisió en calent que transmetria una dura imatge de fractura interna de la formació anticapitalista. Menys encara en un escenari que probablement pot acabar en unes noves eleccions al març. "No tothom estava alineat amb les mateixes posicions. Tots necessitem el nostre moment per refer-nos", va assegurat la diputada Gabriela Serra en ser preguntada per la voluntat de Baños de plegar. De portes enfora, la CUP s'ha esforçat al Parlament a mantenir el veto a Mas, però en realitat els deu diputats, que no tenien dret a vot a la reunió per prendre la decisió definitiva, no eren un bloc homogeni.


Un grup parlamentari dividit

Baños –i altres diputats com Julià de Jòdar, Albert Botran i Sergi Saladié– apostava per l'acord amb Junts pel Sí. De fet, ell va rellevar David Fernàndez com a cap de la candidatura i tots dos compartien la tesi de facilitar la investidura de Mas, tal com l'exdiputat va defensar en un article a l'ARA al qual el mateix Baños va donar suport. El 'no' al president de la Generalitat, en canvi, l'han liderat Anna Gabriel i altres electes, com Josep Manel Busqueta. També Benet Salellas estava alineat amb l'opció de no fer Mas president, tot i que, davant d'una situació extrema, apostava per un 'sí' crític consensuat amb els del 'no' que finalment no s'ha produït. És per això que Salellas no ha volgut comparèixer en la roda de premsa per explicar la decisió presa.

Ara que havia aconseguit un suport històric a les urnes, la formació de l'esquerra anticapitalista ha d'encarar el seu moment més crític. Un punt d'inflexió que reconeixen que marcarà un abans i un després. "Ens han guanyat la batalla, ens han partit, ara hem de reconstruir-nos i recol·locar totes les peces", deia un dels membres de la CUP en sortir de la reunió. Han quedat tocats, però malgrat tot la consigna de les 93 persones que han assistit a la reunió definitiva és la d'evitar que la CUP es trenqui. "Aquests tres mesos de debat i tensions que portem ens han de servir de lliçó per no fer cap bajanada", advertia un dels diputats. I és que, tot i reconèixer que la formació pateix un desgast i que no tothom està satisfet amb la decisió presa, cal tancar files per retenir al màxim d'efectius. " La CUP no es trencarà, però s'esquerdarà. Cosirem les ferides amb el temps, però estem decebuts", admetia un membre del secretariat.

I és que, per molt que els partidaris d'investir Mas es veiessin abocats a acceptar la decisió de la majoria, ha estat inevitable l'allau de reaccions en públic i a través de les xarxes socials de membres electes de la CUP. Dirigents com l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, o els regidors David Caldeira (Arenys de Mar) i Lluc Salellas (Girona) han expressat desacord o resignació. I partidaris del 'no' a Mas reconeixen que tampoc han aconseguit imposar el seu relat i fer quallar el perquè del seu veto. Debilitats i abocats a uns nous comicis, els queda, almenys, el consol de la coherència.

http://www.ara.cat/politica/DIMITEIX-ANTONIO_BANOS-CUP_0_1497450393.html


La CUP de Montesquiu també rebutja el NO de la cúpula i el considera "un greu error" 

El nucli de la CUP de Montesquiu (Osona) assegura obertament que la negativa de la CUP-Crida Constituent (CUP-CC) a "accelerar el procés per la ruptura i accentuar la confrontació amb l'Estat assumint la presidència del candidat de JxSí" acordada aquest diumenge "és un greu error, i que ens pot tornar a situar en un estadi autonòmic". Així ho afirmen en un comunicat a les xarxes, en què qualifiquen l'abstenció dels deu diputats cupaires com "l'opció que menys problemes genera a les classes dominants i més satisfacció provoca als contraris de l'actual procés de ruptura i emancipació nacional".

Segons Alternativa per Montesquiu-CUP, la decisió presa "denota que no s'ha sabut o pogut estar a l'alçada de les circumstàncies que el moment històric comportava i no s'han volgut assumir unes contradiccions que han suposat el pitjor dels escenaris possibles: la més que probable convocatòria de noves eleccions al març i l'enterrament del mandat democràtic sorgit del 27-S i la Declaració del 9-N".

Per això, els integrants del nucli asseguren que "no poden estar d'acord" amb la decisió presa, que entenen que "no ha tingut en compte a la majoria de militants del que és estrictament la CUP", i reclamen a Junts pel Sí que "faci tots els possibles per facilitar una investidura en un candidat alternatiu", "vista la incapacitat de la CUP-CC per evitar noves eleccions".

Montesquiu és un dels municipis en què la CUP hi té presència des de fa més temps, ja des del 2006, i el nucli així ho reivindica. Ara, però, anuncia: "APM-CUP se sotmet a un breu període de reflexió i debat intern per encaixar de la millor manera possible l'actual decisió (…), que pot tenir unes conseqüències internes que per part dels òrgans nacionals no s'han tingut en consideració o directament s'estan ignorant."

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/la_cup_de_montesquiu_es_un_greu_error_que_ens_pot_tornar_a_situar_en_un_estadi_autonomic_156193.php

La CUP de Lloret també rebutja la decisió de la cúpula de no investir Mas #RevoltaCUP

La CUP Lloret "lamenta profundament" la decisió final del partit. En un comunicat, la formació assegura que el resultat del Consell Polític de diumenge passat "no és representativa de la voluntat de la militància local". L'assemblea local de la CUP e Lloret, en reunió ordinària, ha decidit rebutjar la decisió presa diumenge passat pel Consell Polític i el GAP de la formació, de no donar suport a la investidura d'Artur Mas i, per tant, deixar sense gairebé gens de marge les negociacions amb JxSí per evitar les eleccions del març.

En un comunicat, la CUP de Lloret ha assegurat que "lamenta profundament" la decisió del CP+GAP, un posicionament que "no és representatiu de la voluntat de la militància local que ha treballat des del 27-S per aconseguir iniciar una legislatura cap a la proclamació de la República Catalana". El text afegeix que "el 100% de la nostra militància és favorable al procés (més del 90% a la nostra Territorial) pel que lamentem profundament que la decisió final no vagi en la línia que hem expressat".


Les CUP de Celrà i Verges debatran si deixen el partit després del no a Mas i al procés #RevoltaCUP
Les assemblees locals de la CUP a Celrà i Verges es reuniran en els propers dies per decidir si mantenen les sigles del partit. La CUP governa amb majoria absoluta en aquests municipis i els seus alcaldes reconeixen que estan molestos per la decisió del partit de no tancar un acord amb Junts pel Sí. La decisió de no investir Artur Mas president ha obert ferides a les comarques gironines, on la militància va pronunciar-se en favor del pacte amb JxSí.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, reconeix que hi ha militants que comencen a donar-se de baixa, una opció que ell també valora, tal i com va explicar a 'El Món'. Per la seva banda, l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, vol impulsar un posicionament conjunt de les assemblees locals disconformes amb la decisió de la CUP.

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/les_assemblees_de_la_cup_de_celra_i_verges_debatran_si_abandonen_el_partit_despres_del_no_a_mas_156228.php


La CUP de Verges denuncia que el programa electoral del 27-S no incloïa el veto a MasEls alcaldes de la CUP a Verges, Ignasi Sabater, i Celrà, Dani Cornellà, afirmen que el posicionament del Consell Polític del moviment no els representa i que treballaran per establir un posicionament conjunt de les assemblees locals sobre el nou escenari. Sabater ha denunciat que el programa electoral de la CUP no feia cap referència ni a Mas com a presidenciable ni al veto a la seva investidura. Aquesta qüestió, segons Sabater, la van introduir "alguns" durant la campanya. Si bé no poden parlar en nom d'altres assemblees locals, recorden que a l'Assemblea Territorial més d'un 90% creia que s'havia d'arribar a un consens per facilitar la investidura, però no per a un acord programàtic.

1 comentaris:

POPO ha dit...

Doncs els que no estan d'accord amb aquet " no "que votin el mes de Març per la Independencia

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org