La premsa internacional ho veu clar: La CUP atura el procés independentista

dilluns, 4 de gener de 2016
La premsa internacional ja s’ha fet ressò de la negativa de la CUP a Mas i en alguns casos parla clar i assenyala el partit antisistema com a responsable d’una debilitació de l’independentisme. Les principals capçaleres parlen d’una aturada del procés, d’un favor que Catalunya fa a Madrid i d’unes eleccions segures. El diari nord-americà Wall Street Journal va més enllà i titlla la decisió cupaire de “saboteig”, mentre que La Repubblica, d’Itàlia, diu que el No de la CUP directament “bloca” el procés.

Financial Times – “Divisions al voltant del lideratge donen un cop a les esperances catalanes d’independència”: El prestigiós rotatiu britànic diu que molts analistes creuen que serà difícil repetir l’impuls independentista generat arran del 27S. A més, afirma que la decisió cupaire dóna un cop a la campanya secessionista.

Wall Street Journal – “L’impuls independentista català, minvat pel partit de l’extrema esquerra”: El diari nord-americà deixa clar qui és el responsable de les possibles eleccions, ja que diu que “un petit partit de l’extrema esquerra ha negat el mínim marge de suports que Mas necessita per ser escollit, sabotejant el moviment independentista català i augmentant la possibilitat d’unes noves eleccions a la rica regió espanyola”. L’article també afirma que així es rebutja el pla de Mas de convertir Catalunya en un estat independent en 18 mesos.

Bloomberg – “Artur Mas no aconsegueix suports per un govern separatista”: El gegant de la comunicació nord-americà constata que “a banda de significar un cop a les aspiracions secessionistes, la incapacitat de Mas per formar un govern a Catalunya significaria que els polítics de Madrid tindrien un problema menys amb el qual distreure’s mentre busquen formar un govern nacional.”

BBC – “Catalunya encara unes noves eleccions després que l’esquerrana CUP rebutja Mas”: El mitjà britànic interpreta poc i es limita a donar per fet els comicis i descriu la CUP com un partit que “vol que Catalunya tingui una economia socialista amb el poder retornat a les assemblees locals”.

ABC News – “L’impuls secessionista català, frenat després que un partit s’oposi a Mas”: El canal nord-americà parla d’una “frenada temporal” del procés arran del No cupaire i posa en dubte l’independentisme del partit: “Encara que els membres de la CUP diuen que estan a favor d’una república catalana separada d’Espanya, han reiterat que Mas no és acceptable per liderar el procés.

Reuters – “El moviment independentista català s’està debilitant”: L’agència de notícies parla d’un desordenat i allargat procés per triar un líder d’ençà el 27S, en què els independentistes celebraven una victòria, ha embrutat el moviment independentista i ha destacat les divisions.

France Info – “Catalunya: els independentistes encara no es posen d’acord”: El canal de notícies francès diu que els independentistes estan dividits al Parlament i que la CUP rebutja a Mas per haver fet polítiques d’austeritat i perquè el seu partit està tacat de corrupció.

L’Indepéndant – “L’independentista Artur Mas no podrà ser investit president, faltat d’aliats”: El diari gal diu que els sobiranistes semblen incapaços de formar govern, minat per les divisions sobre la identitat del futur president, i dóna també gairebé per fet uns nous comicis el març.

Frankfurter Allgemeine – “Catalunya s’enfronta a unes noves eleccions”: Un dels rotatius de referència a Alemanya explica que la decisió cupaire és un revés pels separatistes.

Repubblica – “Mas no obté suports per liderar Catalunya, aviat noves eleccions”: La publicació italiana posa al subtítol de l’article: “Blocat el procés independentista”, cosa que desglossa a l’interior dient que la decisió de la CUP “bloca el procés independentista propugnat per Mas”.

La Stampa – “‘Stop’ a la independència de Catalunya”: Un altre rotatiu de referència italià diu que la independència de Catalunya com a mínim es posposa.

Irish Times – “El líder català és incapaç d’aconseguir suports per formar nou govern”: El subtítol de l’article del diari de referència irlandès sobre la decisió de la CUP és diàfan: “L’oposició del partit d’extrema esquerra força noves eleccions i debilita el moviment independentista”.

http://www.directe.cat/noticia/464856/wall-street-journal-la-cup-saboteja-lindependentisme-catala

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org