El govern explica la transformació de la hisenda catalana #NouEstat

dijous, 9 de febrer de 2017El govern explica la transformació de la hisenda catalana

El Departament de la Vice-presidència i d'Economia i Hisenda ha presentat avui el desplegament de la hisenda catalana, que el mes de setembre hauria de permetre de gestionar nous tributs i impulsar la hisenda pròpia.

L'Agència de Tributs de Catalunya (ATC) va incorporant funcions que fins ara tenia externalitzades, com ara la recaptació executiva de deutes, o bé les del Servei Català de Trànsit, de diputacions i ajuntaments, que feia l'administració estatal. També assumeix la recaptació d'alguns imposts, encarregada fins ara a registradors. Finalment, el primer de setembre l'ATC ja farà la liquidació dels imposts cedits a tot Catalunya. Enguany també és previst que l'agència assumeixi el cobrament dels imposts de risc ambiental nuclear, de begudes ensucrades, d'emissions de CO2 de vehicles i d'actius no productius.

Per a poder assumir aquestes noves funcions, l'agència creixerà en tots els aspectes. El personal es multiplicarà en tres anys: passarà de 321 treballadors a 800; s'activarà un nou sistema de gestió electrònica; i es completarà el mapa del desplegament territorial. L'ATC tindrà quinze oficines territorials pròpies, dotze de compartides i 137 oficines TdCat, concebudes com una finestreta única territorial.

Pel que fa a la plataforma electrònica, el nou sistema (anomenat Espriu) ha canviat el concepte de l'anterior, enfocat a processos massius sobre censos o campanyes. Ara s'ha enfocat a un tractament singular de cada expedient. A més, s'han netejat les dades acumulades per assegurar que són de qualitat i unívoques. D'aquesta manera, el banc de dades fiscal millora la gestió dels imposts i està preparat per a gestionar imposts de caràcter massiu com el de vehicles contaminants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org