El govern habilitarà el Parlament per poder activar la llei del referèndum

dimecres, 24 de maig de 2017

Junts pel Sí ha presentat una esmena a la reforma del reglament del Parlament per a habilitar la segona quinzena d'agost com a període ordinari de sessions. El reglament actual estableix que hi ha dos períodes ordinaris de sessions, de l'1 de setembre al 31 de desembre i del 15 de gener al 31 de juliol. Amb la modificació que proposa JxSí, el primer període començaria el 15 d'agost, és a dir, uns quinze dies abans. Aquest canvi permetria tenir més marge de maniobra per a aprovar la llei de desconnexió i que ha de donar cobertura legal al referèndum.


Així mateix, aquesta esmena permetria que durant la segona quinzena d'agost continuïn corrent els terminis per a presentar esmenes i, per tant, no s'aturaria la tramitació d'iniciatives parlamentàries. Una altra conseqüències és que seria més àgil convocar un ple del parlament. Ara per ara, és possible de convocar-lo fora del període de sessions però s'han de complir un seguit de requisits.

http://www.vilaweb.cat/noticies/jxsi-vol-habilitar-la-segona-quinzena-de-lagost-del-parlament-per-a-avancar-en-la-tramitacio-de-la-desconnexio/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org