Romeva es reuneix amb representantsde les Nacions Unides i de la UE al Líban

dilluns, 15 de maig de 2017


El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha visitat avui el camp de refugiats i el centre de salut d'Halba, una localitat a la zona d'Akkar, a la frontera del Líban amb Síria. El govern català hi impulsa dos dels disset projectes que organitza juntament amb les Nacions Unides, el govern del Líban i diverses ONG en aquest país.

El 35% de la població d'aquest municipi és refugiada. La Generalitat aporta 800.000 euros i material sanitari i l'accés a serveis mèdics especialitzats amb la col·laboració de les ONG Associació Catalunya-Líban, la Fundació Pau i Solidaritat i Socors Popular Libanès. Romeva s'ha reunit amb el governador i els diputats de la regió d'Akkar, el batlle d'Halba i el president de la unió de municipis de la regió.

Ha assegurat que Catalunya referma el seu compromís amb els refugiats i que el govern vol contribuir a resoldre aquesta crisi: 'La societat catalana ho demana i amb aquestes actuacions volem millorar la situació dels refugiats dels conflictes de la zona, especialment el sirià', ha dit.

És la segona vegada que Romeva viatja al Líban. El 2016 va encapçalar una delegació catalana que va servir per a ampliar la cooperació catalana per a plantar cara a aquest problema. El Líban és el país que té el nombre de refugiats per capita més alt del món: ho és un de cada quatre habitants. S'hi han desplaçat aproximadament 1,1 milions de sirians des del començament de la guerra. A aquesta xifra cal sumar-hi també 450.000 refugiats palestins i gairebé 10.000 d'iraquians, en un total de 4,4 milions d'habitants que té el país.

Demà es reunirà amb representants de diverses agències de les Nacions Unides i del govern libanès i amb la representant de la Unió Europea al Líban per a analitzar noves vies d'actuació conjunta entre la Generalitat i les autoritats locals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
 
Copyright © Infoindepe
xarxaindepe.org | info@xarxaindepe.org